fredag 28 januari 2011

LCHF

Nu har vi kört med LCHF (low carb high fat) här hemma i ca 1 månad. Jag har aldrig mått bättre eller känt mig piggare, och dessutom ätit så mycket gott. Jag har börjat laga helt annan mat här hemma, goda smaker som smälter på tungan! Och det bästa av allt är att det inte tar nån extra tid heller att laga all denna goda och nyttiga mat, snarare tvärt om. Detta har ju blivit en modern lvistil för många så tips och recept hittar man överallt på nätet och i böcker. Jag har tappat mitt sötsug helt!!(+ några kilo)blir inte ens godis sugen när jag går i en butik, och det är stort för att vara mig, jag var värsta godisråttan,  underbart att det suget är borta. Jag har sagt till mig själv att på lördagar får jag äta godis...men när lördagen väl kommer är jag inte ens sugen! Socker är ju inget som kroppen behöver så känns väldigt bra att ha fått bort de beroendet. Kolhydater behöver vi, lite av, men inte i den mängd som jag tidigare ätit. Jag känner min kropp klarar sig bättre utan, jag säger inte att jag aldrig kommer att äta en potatis eller pasta igen..men jag har lärt mig vad bra man klara sig utan allt det där.. att det finns massa alternativ till det och att man faktisk blir mätt utan att äta dem. Så här brukar våra frukostar se ut..Mmmmm man står sig ända fram till de är dags för lunch och slipper en massa småätande! Nu blir nästa måltid lunchen, som är gårdagens ugnsbakad lax m grönsaker och blåmögelost sås! (vet att kombon lax och mögelost inte lät så gott, men det var det vill jag lova!)

2 kommentarer:

  1. Härligt att du hittat så rätt i livsstilsdjungeln och vis av erfarenhet tror jag på detta som nåt man kan annamamma utan att känna att man försakar en massa gott.Det bästa är att man blir så härligt pigg när inte sockersuget styr livet.

    SvaraRadera
  2. Ja precis!! Jag äter snarare godare maträtter nu än jag gjorde förr!! och ja, det är underbart att blivit kvitt sötsuget!

    SvaraRadera